Första inlägget, första månaden

Men så kul, vi har skaffat blogg! Detta är ju första gången för oss båda, och det kanske är likt en sexuell debut, man är aldrig bra första gången… Men man får göra det bästa av situationen och lära sig.

Nämen om man ska vara lite seriös nu. Våran resa började för nästan exakt 1 månad sedan när vi gick på flyget i Stockholm. Efter 31 timmars flygresa så var vi framme i Auckland och begav oss till hostlet där vi skulle spendera våra första dagar. Något vi har fått höra av vänner och bekanta innan vi reste var hur roligt och underbart det var att bo på hostel, dom som säger det är elaka, onda och hemska människor som far med osanning. Att behöva dela rum med folk som ger en onda blickar när man kommer in i rummet mitt på dagen, för att man släpper in soljus. Folk som kopulerar när vi, två stackars oskyldiga pojkar, försöker sova. Folk som spelar hög musik som är minst lika höga som dom. Det anser vi inte vara roligt och underbart. Men det kanske är en definitionsfråga…
Som tur var lärde vi känna två svenskor som reste med samma plan som oss, så vi kunde gå runt på stan och lära känna varandra.

Vi landade på en torsdag och redan på lördagen hade vi våran första hockeymatch i Senior Non Check-ligan med Manuwai.
Alla var väldigt snälla och trevliga i laget och vi fick ganska fort smeknamnet ”The Sedins”. Gillar man organiserat upplägg och spel är detta inte ligan för dig. Vi kom ut på isen, gjorde lite uppvärmning och när domaren blåser för att starta matchen samlas vi vid båset och lagkaptenen säger ”Vem spelar vad?”. Att bestämma positioner och femmor samma stund som man börjar är ju lite annorlunda med vad vi är vana vid, men vi kanske har tur som har bra lagledare i Devils HC.
Trots att det var våran första gång på liten rink (NHL-mått) så gick det bra. Andreas lyckades göra två fina assist och Jonas en assist.
Som motstånd hade vi Red Army. Man börjar såklart tänka på Ryssland när man hör lagnamnet, och det var exakt vad det var. En stor arg björn som logga och tröjor som var röda, vita och blåa. Om det inte var så gott som hela laget så måste det iallafall varit halva laget som hade rysk härkomst. Deras spel var även den väldigt modernt rysk, ty alla älskade att ha pucken, men inte att passa. Det blev tyvärr en förlust med 5-3, men vi var glada och lyckliga ändå.

På söndagen var det dags att åka till familjen som vi bor hos. Vi tog tåget från Auckland till Papakura som gick i gångfart. Andreas hann somna 43 gånger under resans 47 minuter. Sedan blev vi hämtade på tågstationen. När vi äntligen kom fram till familjen i Hunua fick vi ett varmt mottagande. Vi jobbar på deras gård för mat och husrum. Gården består av 2 hästar, 5 kor, 6 får, 3 hundar och flera höns. Vi jobbar med lite allt möjligt. Plockar bajs, sågar ved och klipper gräs.

Vi har även lyckats att dra oss ut på några utflykter. Ena dagen var vi och kollade på Hunua falls, som är ett stort vattenfall i närheten.
Har varit och kollat på två olika stränder, men de såg ganska så lika ut.
En dag åkte vi och en utav svenskorna till en ö utanför Auckland och det var, ja, en ö bara. Inte vidare speciell, men nu har vi sett den iallafall.

Vi har även fått börja spela i U20-ligan med ett lag där. Mariners. Ett väldigt duktigt och skickligt lag där flera spelar i NZIHL som är den högsta ligan här. Vi har även en tjej i laget som spelar i Nya Zeelands damlandslag.
I det laget har det gått väldigt bra och Andreas har lyckats göra 1 mål och 7 assist på två matcher och Jonas har gjort 2 mål och 2 assist på lika många matcher. Det var lite extra roligt att vi lyckades vända ett 5-1 underläge till 5-6, och Jonas gjorde segermålet assisterad av Andreas.
Första matchen med U20 så var motståndarna för få, se det blev så att Jonas fick hoppa över den matchen helt enkelt. Våra matchtröjor är blåa, men Jonas har alltså på sig en orange tröja, så ingen blir förvirrad över det.

I Manuwai har vi spelat två matcher sen matchen mot ryssarna. Varav vi förlorade en och vann den andre. Där gjorde Andreas 1 mål assisterad av Jonas.
Den som vill följa laget och se våran statistik kan klicka på länken.
http://www.aucklandsnchockey.com/leagues/stats_1team.cfm?leagueID=23341&teamID=454957&clientID=5788

Det har hänt ganska så mycket under 1 månad, så det är lite svårt att skriva om allt på ett bra sätt, men vi hoppas att detta duger som första inlägg så ska vi försöka uppdatera lite oftare.

Ja, detta var nog allt för nu. Tills nästa gång; Ha det bra!

//Jonas & Andreas

Hockey

Bilder

3 reaktioner på ”Första inlägget, första månaden

  1. FANTATSISKT! Helt underbara bilder också! Underbart att få följa er resa! Ni ska veta att ni är ofantligt saknade här i tråkiga Sverige! Puss & kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s