Storslagna utsikter, blåmärken och snabba puckar

Vi måste nog bli lite bättre på det här med att uppdatera… Nu blev det så igen att det är för mycket att skriva om. Vi ska försöka att bättra oss, vi lovar!

Vi börjar med att berätta lite grann om en roadtrip vi gjorde strax efter vårat förra inlägg.
Om man tycker att det regnar mycket i Sverige har man aldrig varit i Nya Zeeland, det fick vi uppleva på vägen dit. Det var ett regn som vi aldrig har varit med om tidigare, och vi bor trots allt på västkusten hemma i Sverige…
När vi kom fram så bestämde vi oss att vänta ut regnet, för här kan det regna kopiöst i 5 minuter och sen vara strålande sol nästa sekund. Vi hade turen på våran sida och efter att ha suttit i bilen och fascinerats av det häftiga regnovädret blev det helt plötsligt sol.
Nu eller aldrig tänkte vi och sprang upp till fyren. Detta var nog det fräckaste vi har sett än så länge under våran resa. Det vill säga utsikten då såklart, inte fyren. Fast den var fin i sig med såklart.
Höga berg och ett stort hav utan slut.
Vi försökte ta bilder som kunde visa utsikten rättvist, jag hoppas att vi lyckades bara. Det får du själv bedöma när du spanar in bilderna sedan.

Vi har fått smiska rumpa också! Ja, inte  bokstavligt nu såklart…
Vårat lag i SNC-ligan blev medbjudna på paintball av Red Army, och vi som har ett förflutet inom paintballen tänkte att detta kunde vara roligt, så vi hängde på. Det enda var att vi var dom enda som tackade ja ifrån vårat lag… Så vi kommer till paintballbanan och känner inte någon alls. Som tur var så var ryssarna väldigt trevliga och välkomnade, likt de flesta i det här landet.
När vi började prata med dom så hade de flesta spelat paintball innan, och vi sa att även vi har spelat ”lite grann”.
Sen när vi hade fått våra lånemarkörer och resten av utrustningen så började vi spela, och då märkte vi att de hade nog spelat mer på skoj innan.
Anläggningen var på ett gammalt mentalsjukhus, och fanns en bana där man var inomhus, så det var en ny och väldigt fräck upplevelse.
Det blev lite småtjaffs en gång om reglerna. Om man blir träffad men bollen studsar bara på en och inte går sönder gills det inte som en träff, och det hände flera gånger att den studsade på någon utav oss, så då blev det lite prat om att man skulle gå av ändå. Blev lite jobbig situation för oss där, men det löste sig och alla var glada.
Mycket roligt att få spela paintball igen och att få lära känna några nya människor.

Nu blir det hockey!
Det har hunnit bli fyra matcher sen senast, och det har gått bra skulle vi vilja påstå.
Vi börjar med SNC-ligan och laget Manuwai.

Första matchen blev en revansch mot Red Army. De hade ett mycket bättre passningsspel än senast, även om folk fortfarande gillade att hålla i pucken en del. De tog ledningen ganska snabbt och efter andra perioden stod det 3-0.
Vårat lag gjorde inte alls en dålig match, utan hade flera chanser på mål, men fick aldrig in den tyvärr.
Som tur var så har vi Scott Herny i laget, som gjorde siffrorna lite bättre iallafall. Han sköt ett skott som blev inslagen på returen och sedan ett mål helt själv, så matchen slutade 3-2 och gjorde det väldigt spännande i slutet där vi fick vara inne på isen för att avgöra. Var väldigt nära att vi fick in den, men tyvärr är det målen som räknas, och inte chanserna.

Nästa SNC-match blev mot Royals.
Våran bästa match vi har gjort någonsin skulle vi båda vilja påstå. Vi brukar kallas Bröderna Sedin i laget, och nu gjorde vi så att det stämde in på oss. Hög fart och ett riktigt bra passningsspel, och många fina dragningar av Andreas. Tyvärr fick vi aldrig in pucken trots att vi var nära flera gånger. Det blev minst en målchans varje byte så nu ska vi bara träna på att sätta dit dem. Men Andreas fick till en assist iallafall. Tur att vi hade våra andra lagkamrater som kunde sätta dit pucken. Matchen slutade 5-2 till oss efter att de fick in ett tröstmål med 0.10 sekunder kvar. En grym match helt enkelt.

I U20 ligan har vi spelat två matcher.

Tyvärr minns vi inte alls hur det slutade i den första matchen förutom att det blev vinst. Men är ju alltid roligt att spela hockey, så är ganska säker på att vi hade kul.

Andra matcher var en Allstar-match, men egentligen var det bara så att man tog alla fyra lag i ligan och slog ihop till två lag.
Tyvärr delade de på oss, så vi var motståndare för den kvällen. Var en väldigt jämn match och det märks att de bästa spelarna kan göra mål. 10-11 blev det till Jonas lag, där Jonas lyckades göra 1 mål.
Efteråt när Coachen i Jonas lag insåg att det fanns en tvillingbror så var han väldigt noga med att inför nästa match vill han värva Andreas och ha oss i samma lag, och vi spelar ju bäst tillsammans, så det var vi inget emot.

Finns inte så mycket mer att skriva för stunden, men vi lovar att bli bättre på att uppdatera lite oftare så det inte behöver bli långa romaner varje gång.

Tills nästa gång, adjö!
//Jonas & Andreas

3 reaktioner på ”Storslagna utsikter, blåmärken och snabba puckar

  1. Vem som än fotat finns helt klart en fotograf-potential: fantastiska bilder! Vilket äventyr att få vara med om, detta underbart vackra land. Ingen planerad tripp till ”Shire” och hobbithålorna?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s